Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Bæredygtighed er en del af ACO's DNA
ACO investerer i og tager ansvar for en bæredygtig fremtid

Arbejdet med bæredygtige løsninger er en løbende proces, som vi i ACO Group brænder for hver dag.

ACO har udviklet produkter, der tjener vandkvaliteten, siden virksomheden blev grundlagt i 1946. I årenes løb er vi gradvist nået frem til vores motto »ACO. we care for water«: et motto, som vi tager bogstaveligt. Undervejs er vi afhængige af gennemsigtige processer i forståelige trin. Vi arbejder hver dag på at gøre vores systemer mere bæredygtige: med innovative, genanvendelige og holdbare materialer og ressourcebesparende produktion.

Vi er drivkraften bag bæredygtige tekniske innovationer inden for vandteknologi

Vi bidrager til flere af FN's mål for bæredygtig udvikling, især mål 6, som ACO også er ambassadør for

Som tredjegenerations familievirksomhed tager vi socialt ansvar

Vi er en tredjegenerations familievirksomhed og en drivkraft for bæredygtig innovation. Som Water-Tech-virksomhed har vi gjort beskyttelse af vand til vores forretning.

Vand har en enorm indflydelse på livskvaliteten for befolkningen i hele verden. Derfor har De Forenede Nationer (FN) defineret forbedring af vandkvaliteten som et af de 17 mål for bæredygtig udvikling i sin 2030-dagsorden. Med vores holistiske forretningsmodel omkring vand bidrager vi primært til FN's sjette (rent vand og sanitet), niende (industri, innovation og infrastruktur) og ellevte (bæredygtige byer og lokalsamfund) mål for bæredygtig udvikling. Vores underliggende dræningsstrategi, ACO WaterCycle, fremmer bæredygtig forvaltning af vandressourcer og skaber fremtidssikrede infrastrukturer ved at implementere holdbare produktløsninger.

ACO bestræber sig også på at bidrage til FN's andre mål for bæredygtig udvikling gennem sine forretningsaktiviteter. Især FN's ottende mål for bæredygtig udvikling (anstændigt arbejde og økonomisk vækst) er en naturlig del af ACO's DNA. Som en globalt aktiv familievirksomhed handler vi med stor fremsynethed. ACO har sat sig som mål at blive en bæredygtig vandteknologivirksomhed i topklasse og finde innovative løsninger på nutidens og fremtidens udfordringer.

FN's mål for bæredygtig udvikling

Rent vand og sanitet

Industri, innovation og infrastruktur

Bæredygtige byer og lokalsamfund

Vores fokuspunkter

Vores fire overordnede fokuspunkter for bæredygtighed er: miljø, innovation, mennesker og engagement

ACO Group består af mere end 50 uafhængige søsterselskaber over hele verden på alle verdens kontinenter. Det betyder, at hver ACO-lokation kan operere i sin region med den største nærhed til kunderne og med den største landespecifikke ekspertise; med direkte beslutningskompetence og skræddersyede miljø- og systemløsninger. Denne virksomhedsstruktur sikrer korte leveringsveje og lokalt indkøb af råmaterialer og halvfabrikata, afhængigt af tilgængeligheden. Vi fokuserer også på brugen af alternative, bæredygtige råmaterialer og optimering af eksisterende formler. Det gør os i stand til løbende at forbedre vores produkters miljømæssige fodaftryk. Et eksempel på dette er brugen af genbrugsmaterialer. Vi ser vores leverandører som partnere på vores fælles vej. Strategiske og langsigtede partnerskaber med vores kunder, leverandører og nonprofitorganisationer (f.eks. German Sustainable Building Council (DGNB)) er vigtige byggesten i denne proces. Sammen kan vi forme fremtidens bæredygtige byggeri. ACO er også aktivt involveret i udvalg, faglige sammenslutninger og standardisering i Tyskland og sikrer dermed også fremtidige kvalitetsstandarder for vand. Vores ACO Supplier Code of Conduct fungerer som grundlag for samarbejdet med vores leverandører.

Hvert ACO-produkt er også en vigtig del af et overordnet ACO-kredsløbssystem: ACO WaterCycle. Vandet opsamles, renses, opbevares og genbruges i sidste ende: Collect, Clean, Hold, Reuse. Implementeringen af ACO WaterCycle sikrer intelligent brug af vores mest værdifulde ressource: Vand. ACO WaterCycle og dermed alle ACO's produkter og materialer er genstand for løbende udvikling. Der er aktive forbedrings- og bæredygtighedsprojekter i gang for mange af vores materialer. Målet er at reducere det miljømæssige fodaftryk betydeligt, minimere emissioner og affald, spare energi og udnytte spildvarme. Vores produkter yder et afgørende bidrag til og støtter vores kunders grønne omstilling. ACO Stormwater Management-produkter, såsom ACO Stormbrixx, dæmper de stadig hyppigere »100-års«-regnhændelser og sikrer, at infrastrukturen ikke oversvømmes. Produkter til nyttiggørelse af regnvand forandrer den måde, vi håndterer vand på, helt inden for vores egne fire vægge. ACO-fedtudskillere renser ikke kun vandet i dag, men sikrer også udviklingen af morgendagens energiressourcer.

ACO-produkter bliver gradvist certificeret som en del af denne proces. ACO Qmax-renden fra Storbritannien blev internt tildelt »Carbon Smart«-certifikatet. ACO Self®-grusarmering er certificeret med miljømærket »Blue Angel«.

De mere end 50 ACO-søstervirksomheder verden over er vævet sammen gennem båndene i ACO-familievirksomheden. Af denne grund er ACO Gruppens interne navn faktisk »the ACO family«, som det fremgår af mission statementet »ACO. you can rely on a strong family«. ACO Gruppens moderselskab, ACO Holding i Büdelsdorf, der ligger en time nord for Hamborg i Tyskland, holder en beskyttende hånd over alle virksomheder. Det er her, man kan finde ACO Gruppens rødder, som strækker sig tilbage til 1827. Det er her, essensen af ACO's værdier stammer fra: ansvar, mod og tillid. Disse værdier sikrer, at en ånd af innovation kan udvikle sig inden for en ramme af gensidig respekt og flade hierarkier. ACO's virksomhedsfilosofi afspejles derfor ikke kun i vores produkter, men også i udviklingen af vores medarbejdere. Vi tilbyder trænings- og videreuddannelsesprogrammer for at styrke vores medarbejderes faglige færdigheder og fremme deres individuelle udvikling. Sikre, attraktive arbejdspladser, tilbud om mobilt arbejde og et stort program til fremme af sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen gør ACO til en særlig arbejdsgiver for alle dem, der ønsker at forme fremtiden.

Afhængigt af land og sted er ACO involveret i forskellige aktiviteter inden for kunst, kultur og sport. Midtpunktet i det kulturelle initiativ ligger i Büdelsdorf: NordArt på Kunstwerk Carlshütte, et tidligere jernstøberi og ACO-koncernens oprindelsessted. NordArt, en årlig kunstudstilling, har fundet sted siden 1999. Med mere end 200 kunstnere fra hele verden er NordArt en af de største udstillinger af samtidskunst i Europa og tiltrækker over 100.000 besøgende hvert år. Kunstwerk Carlshütte og ACO Thormannhalle er også hjemsted for Schleswig-Holstein Musikfestivals festivalorkester og spillesteder for den velkendte koncertserie. ACO bringer også inspirerende mennesker sammen inden for arkitektur for at skabe innovative, eksperimenterende og bæredygtige løsninger. »Beyond.aco - Architecture across continents« er en online-event, hvor ACO tilbyder et digital live-event for arkitekter, byplanlæggere, ingeniører og landskabsarkitekter i samarbejde med det Hamborg-baserede arkitektoniske kommunikationsbureau AIT-Dialogue. Vores arkiv giver et indblik i vores hidtidige beyond.aco events. ACO har desuden altid været forbundet med vand og med en placering mellem to have, også med sejlads. Siden 2012 har ACO været hovedsponsor for verdensmesterskaberne i Musto Skiff, en klasse for singlehand-sejlere. Bådene når hastigheder på op til 20 knob og anses for at være de hurtigste singlehand-sejlbåde i verden.

Bæredygtige innovationer gennem forskning


ACO WaterCycle
Collect, Clean, Hold, Reuse - det cirkulære, sammenkoblede ACO Water-Tech-system til indsamling og beskyttelse af vores livsvigtige ressource: vand.

Med ACO WaterCycle leverer ACO intelligente, klimaresistente systemer til professionel opsamling, rensning, opbevaring og genbrug af vand. Innovative separations- og filterteknologier anvendes til at forhindre forurening af vand, f.eks. med brændstoffer, tungmetaller, pesticider, mikroplast, fedtstoffer og endda lægemidler som antibiotika. ACO bidrager til at bevare rent grundvand som en vital ressource og yder med sine produkter et bidrag til en fremtid, der er værd at leve i.

Collect: opsamling og absorbering

F.eks. gennem opsamling af regnvand

ACO Linjedræn

ACO Linjedræn er med til at sikrer effektiv og fuldstændig opsamling af regnvand. Denne del af ACO-system-kæde garanterer beskyttelse, sikkerhed & pålidelighed for mennesker, bygninger og trafik. Spildevand opsamles ligeledes effektivt og fuldstændigt via produkter såsom ACO ShowerDrain, bolig- & industrigulv-afløb, samt modular- og industriafløbs-render. Om det er i vej eller i et køkkengulv, bygger vores linjedræn på kvalitet og funktion i særklasse.

Clean: rensning og forberedelse

For eksempel gennem bæredygtig fedtudskillelsesteknologi

ACO fedtudskillere

Vores fedtudskillere er sammen med andre udskillelsesteknologier (olie- og sedimentudskillere) et uundværligt element for bæredygtighed. De fjerner effektivt fedt og olie fra spildevandet, før det kommer ud i kloaksystemet. Denne teknologi beskytter således mod blokeringer eller korrosion og beskytter også grundvandet mod potentiel forurening. Vi hjælper med at sikre, at de udskilte fedtstoffer og olier bliver fremtidens brændstof.

Hold: kontrolleret tilbageholdelse

For eksempel gennem ansvarlig forebyggelse af kraftig regn og oversvømmelser

ACO Stormwater Management

Ekstremt vejr, kraftig regn og tørke er i stigende grad forbundet med klimaforandringer. Det er her, ACO Stormbrixx-infiltrationssystemet kommer ind i billedet. Regnvand, f.eks. fra en »100-års« regnhændelse, opsamles og lagres enten til genbrug i fremtidige tørkeperioder eller frigives i den omgivende jord. På den måde sikrer vi, at det vender tilbage til den naturlige grundvandscyklus.

Reuse: pumpning, dræning og genbrug

For eksempel ved at spare på og genbruge vandressourcer

ACO's vakuumtoiletter

ACO har udviklet et vakuumtoilet, der bruger undertryk til at udtrække sort spildevand. Derfor kræves der næsten ikke noget ferskvand pr. skyl - vandet bruges kun til lugtfælden. Vakuumtoiletterne kan også skylles med regnvand eller kondensvand, der opsamles med ACO-produkter som f.eks. kondensafløb til køle- og fryseskabe. Et konventionelt toilet kræver 5-8 liter vand. ACO's vakuumtoilet kræver kun 1 liter.


Bæredygtigheds-nyheder

Lad os på denne Verdens Naturfredningsdag forpligte os til at beskytte vilde dyr og deres levesteder. Hver dag er dyr i fare, når de krydser veje, der deler deres hjem. Hos ACO skaber vi løsninger som vores ACO-tunneler, der giver dyrene en sikker passage og forbinder deres levesteder.

Med rødder i over 50 forskellige lande fejrer ACO vores planets skønhed og forunderlighed på Jordens Dag 2024.

ACO har udviklet et intelligent vandingssystem til bytræer, som allerede er blevet implementeret med succes i Raalte i Holland. Dette digitale system sikrer effektiv og bæredygtig vanding af bytræer ved at vande dem helt automatisk og efter behov og bruge så lidt vand som nødvendigt. Træsystemerne er udstyret med forskellige sensorer til at indhente data om jordfugtighed, vandniveau, temperatur, lufttryk og andre faktorer for at bestemme de indfødte planters og træers behov. I tørre perioder aktiveres vandforsyningen individuelt; når det regner, opsamles vandet og lagres midlertidigt. Dataene kan ses og styres digitalt. Systemet er velegnet til både nye beplantninger og eksisterende træer. Et andet projekt i Holland, ved Dinxperlo, er allerede i gang.

UNESCO og UN WFEO (UN World Federation of Engineering Organisations) har valgt ACO som ambassadør for FN's sjette mål for bæredygtig udvikling »Rent vand og sanitet« som en del af UNESCO's jubilæumsår 2025. Dette samarbejde understreger vores globale forpligtelse til at gøre hvert projekt til en del af ACO WaterCycle og dermed selv til en ambassadør for bæredygtig vandforvaltning.

Sikring af tilgængelighed og bæredygtig forvaltning af vand og sanitet for alle.

Læs mere her.


Vores certificeringer

ACO-virksomhedernes ledelsessystem i Tyskland omfatter implementering af de internationale standarder for energistyring DIN EN ISO 50001, for miljøbeskyttelse DIN EN ISO 14001 og for kvalitet DIN EN ISO 9001. Afhængigt af stedet er der forskellige certifikater til rådighed, som hver især beviser ACO's kvalitets-, energi- eller miljøledelsessystemer. Certifikaterne kan ses under Downloads.

Et energiledelsessystem i overensstemmelse med ISO 50001 muliggør effektiv kontrol og reduktion af energiforbruget. Det omfatter bl.a. indførelse af nye energieffektive teknologier og reduktion af energispild. Eksempler er optimering af belysning, varmesystemer og strukturelle effektivitetsforanstaltninger som varmegenvinding. Büdelsdorf, Reith, Philippsthal og Stadtlengsfeld bruger kun grøn elektricitet.

Et kvalitetsstyringssystem i overensstemmelse med ISO 9001 kræver implementering af lovkrav og definition af retningslinjer, strukturer og mål. Dette sikrer opfyldelse af kundekrav og andre kvalitetsstandarder. Denne procesorienterede tilgang ledsager de centrale driftsprocesser, skaber plads til optimering og fremmer et effektivt design af arbejdsprocesser.

Et miljøledelsessystem i overensstemmelse med ISO 14001 fokuserer på miljøbeskyttelse, reduktion af miljøpåvirkninger og realisering af operationelle miljømål under hensyntagen til økonomiske, juridiske og sociale forhold. Der tages allerede hensyn til relevante miljøkrav under produktudviklingen. ACO's miljømål omfatter f.eks. udvidelse af energieffektivitetsforanstaltninger og øget brug af genbrugsmaterialer.

Et informationssikkerhedssystem i overensstemmelse med ISO/IEC 27001 demonstrerer en holistisk tilgang til at beskytte informationssikkerheden i en organisation. Det definerer regler, metoder og processer til at sikre, kontrollere, overvåge og løbende forbedre informationssikkerheden i en virksomhed på permanent basis. Hovedformålet er at sikre fortrolighed, integritet og tilgængelighed af information i organisationen.